Vejer din vægt forkert?

  • Udgivet jan 2, 2017
  • Skrevet af Martin Hansen
Vejer din vægt forkert? Find ud af hvorfor!

Hvorfor vejer min vægt for meget (eller for lidt)?

Dette er generelt for alle vægte. Det man skal tænke på er, at vejedelen i vægtene sidder i de små fødder. Vægten skal derfor placeres på en hård, flad overflade, hvor der er minimal vibration, for at sikre en sikker og nøjagtig måling. Dette vil sige, at når man vejer sig, går der en fjeder op i foden, som beregner vægten. Alle 4 fødderne under vægten skal derfor være i vatter ! Hvis de ikke er det, kan en fod f.eks. veje 85 kg (fordi det er den, der er mest vægt på) og en anden af fødderne vejer måske kun 60 kg, fordi den næsten ikke rører ved fliserne. Vægten vil så lave en gennemsnitsberegning af informationen fra de 4 vejeceller i fødderne. Det er derfor vægten kan svinge i resultater.

Et godt råd til test: Sæt vægten på en jævn overflade, eks. et køkkenbord. Tænd for vægten og vej noget du ved vejer præcis 1 eller 2 kg, som en pose mel eller sukker.
Sørg altid for at vægten er placeret på et jævn og hårdt underlag – bløde underlag, gamle ujævne trægulve eller skæve fliser med ru overflade duer ikke!

Vi anbefaler, at man altid måler sig på samme vægt og på samme tid på dagen. Således vil udviklingen i målingerne være retvisende.

Vil du gerne vide, hvad en kropsanalysevægt kan vise dig, så kan du læse vores guide til kropsanalysevægte.
 

Du kan også se vores store udvalg af kropsanalysevægte.