Gode ideer til barbering med maskine

  • Udgivet aug 7, 2020
  • Skrevet af Amalie

Gribes barberingen ikke rigtigt an, kan det resultere i uren hud, kløe og uflatterende skægpest. Nedenfor giver vi en række gode ideer til, hvordan du opnår den bedste barbering og mindsker risikoen for efterfølgende gener.

 

Når det kommer til barbering af skægget og til at opnå en god og tæt en af slagsen, så kræver det først og fremmest godt udstyr. Udstyret præsenteres med Beurers Barbers Corner serien, hvor der er et bredt udvalg af barbermaskiner og trimmere.

Din barbermaskine har brug for at blive rengjort med jævne mellemrum for at fungere optimalt og give en mest muligt hygiejnisk barbering. Flere maskiner kan skilles ad og delene kan rengøres under rindende vand. Læs altid i manualen hvordan du kan rengøre netop din maskine.

 

Indledende manøvre Når du har sikret dig, at barbermaskinen er rengjort og klar til brug, så er det vigtigt også at klargøre ansigtet. En omgang lunken vand i ansigtet vil blødgøre hårene og gøre barberingen nemmere. Dup efter med et tørt håndklæde inden du begynder barberingen. Giver din barbermaskine mulighed for våd-barbering, vil dette være at foretrække. Det lader maskinen glide lettere over huden, hårene er mere samarbejdsvillige og huden får en god omgang fugt. Læs altid manualen og sørg altid for, at maskinen ikke er tilsluttet strøm ved våd-barbering.

 

Retning Det er en god idé altid at barbere i den retning, som skægget vokser, da det reducerer risikoen for indgroede hår og anden form for hudirritation. Et indgroet hår er altså ikke for sjov, så det er værd at gøre en indsats for at undgå sådan et. Det er også en god idé, at bruge dine fingre til at strække huden en anelse ud. Det giver en tættere barbering, og gør det nemmere at komme til ved særligt sensitive eller bløde områder.

 

Teknik En barbermaskine med folie, som f.eks. HR 7000, skal man bevæge frem og tilbage over huden. En barbermaskine med roterende skærehoveder, ligesom HR 8000, skal derimod bevæges cirkulært. Undgå at barbere det samme sted for mange gange, da det kan give hudirritation. Det er desuden en god idé at være opmærksom på ikke at trykke for hårdt med barbermaskinen, da det kan give overfladiske rifter. Maskinen skal nok gøre arbejdet for dig, hvis du blot fører den rundt.

 

Finale Når du er færdig med barberingen, bør du skylle ansigtet i en omgang koldt vand for at lukke porerne i huden. Slut af med en god fugtighedscreme eller olie.

 

Copyright © COMACO A/S