Medicinfri behandling af menstruationssmerter

  • Udgivet jun 18, 2020
  • Skrevet af Amalie

De fleste kvinder ved, hvad det vil sige at have menstruationssmerter. Mange har faktisk så mange smerter, at det kræver en sygedag hver måned.

 

Livmoderen er en stor muskel, og ved menstruation trækker den sig sammen, og kommer i en krampelignende tilstand. Når musklen går i krampe, opstår der iltmangel i den, og det er her smerterne også indtræffer.

 

Alle som har prøvet at have krampe i nogen anden muskel ved, hvor ondt det gør. Smerterne er meget forskellige fra kvinde til kvinde. For nogen kan det føles som et let murrende ubehag, imens de for andre kan være meget kraftige, og få en til at gribe panisk ud efter lægevidenskabens stærkeste medikamenter. Smerterne starter normalt lige under navlen og stråler ud mod lår og ryg.

 

Det kan gøre en enorm forskel, hvis man kan finde en måde at lindre ubehaget på. For de fleste er det ikke noget, man bare kan ignorere, men smerterne kan faktisk godt lindres uden brug af medicin.

 

Smerterne opstår som beskrevet blandt andet på grund af iltmangel i livmoderen. Selvom det kan være svært at sparke sig selv i gang, ikke mindst når man har smerter, så kan motion være med til at øge blodgennemstrømningen i hele kroppen.

 

Blodet transporterer ilt rundt til alle musklerne inklusive livmoderen. Og med motion der får pulsen op, øger du også niveauet af endorfiner, som er kroppens eget naturlige smerteforsvar.

 

Varme virker også lindrene på smerterne i underlivet. Varmen øger blodgennemstrømningen og få musklen til at slappe af. Derfor har mange også gavn af en varmepude på maven, når smerterne opstår.

 

TENS blokerer smerterne og øger endorfinniveauet

TENS – Transkutan Elektrisk Nervestimulering – er en meget anvendt behandlingsmetode til menstruationssmerter, og behandlingen har en veldokumenteret effekt. Med TENS påvirkes nerveenderne i huden med lavfrekvente elektriske impulser. Impulserne blokerer for smertesignalet til hjernen, og får samtidig kroppen til at udskille flere endorfiner – kroppens eget smerteforsvar.

 

Kort sagt sendes der forsigtige stød afsted mod området, hvor smerterne kommer fra. TENS får hjernen til at tænke på noget andet end smerterne samtidig øges blodgennemstrømningen og iltmængden i området, hvilket afslapper musklen. Kroppen sender sin endorfin-hær afsted mod området og kæmper således bedre imod smerterne.

Beurers EM 50 TENS pad mod menstruationssmerter er specifikt designet til at lindre menstruationssmerter i underlivet. Den giver TENS i 15 intensiteter og giver desuden varmebehandling til området – enten samtidigt med TENS eller for sig selv.

 

EM 50 er designet, så enheden let og diskret kan bæres under tøjet, og man kan få behandling af smerterne, imens man er på farten eller på arbejdet. Den trådfrie løsning gør, at man ikke skal sidde i nærheden af en stikkontakt, og at man kan bære TENS enheden uden det bemærkes.

 

TENS er videnskabeligt underbygget. EM 50 er godkendt og klassificeret som medicinsk udstyr. TENS er klinisk testet og godkendt til brug i tilfælde af menstruationsubehag og til lindring af smerter fra endometriose.

 

Vil du vide mere om smertebehandling med TENS?

Så kan du læse den spændende artikel omhandlende TENS/EMS som dykker ned i forskellen på TENS og EMS og beskriver hvornår man skal benytte sig af den ene fremfor den anden…eller om man skal have fat i et kombineret TENS/EMS produkt

 

Copyright © COMACO A/S