Guide til hårstyling med Beurer

  • Udgivet maj 29, 2018
  • Skrevet af Sarah Sabir
HAIRSTYLING

Håret er en stor del af vores personlighed og stiludtryk, og derfor bruger vi naturligvis også en del tid foran spejlet, på at style det til perfektion. Om du er til et glat og glansfuldt look eller et vildt og voluminøst look, så kan du i denne artikel læse lidt om vores forskellige hårstylingsapparater, og hvad de kan gøre for dit hår.

 

Vådt hår?

Det er ikke alle mennesker, der har tålmodighed til at lade håret lufttørre. Der er efterhånden sneget sig en føntørrer ind i mange – næsten alle – danskeres hjem, og hos os har en vi en række forskellige føntørrer, som matcher forskellige behov. Ønsker du eksempelvis en føntørrer, som er ekstra blid mod håret, kan vi anbefale HC 50 og HC 80. De to hårtørrer har nemlig en beskyttelsesfunktion. Når du slår funktionen til, tørres håret på en ekstra skånsom måde. Beskyttelsesfunktionen skaber den rette balance mellem varme og blæs og beskytter på den måde håret mod udtørring. Samtid sørger beskyttelsesfunktionen for, at hårets naturlige farve og glans bevares i og med, at håret ikke udsættes for overdreven varme. HC 80 er en hårtørrer, som er udstyret med en professionel AC motor, som giver en høj ydeevne på hele 2200 watt. Derudover har AC motoren en længere levetid end de regulære motorer. Både HC 50 og HC 80 har ionfunktion, som du kan slå til i to niveauer. Det giver dig endnu mulighed for at tilpasse niveauet af ioner til lige netop din hårtype. Er ionfunktionen og blæsehastigheden sat på højeste niveau, vil du opleve en tørretid, der er væsentlig kortere sammenlignet med standard føntørrere med samme motorkraft. En kortere tørretid betyder også at håret udsættes for varme i kortere tid. Er du også interesseret i, hvordan ionteknologien virker og hvad det kan gøre for dit hår? Så læs med til sidst i artiklen, hvor vi vil komme ind på dette.

Er du tit på farten, og kunne du godt tænke dig at supplere op med en ekstra hårtørrer, som ikke fylder ret meget? Så er rejsehårtørreren HC 25 et genialt produkt til formålet. Trods rejsehårtørrerens kompakte størrelse yder HC 25 på højeste blæseniveau hele 1600 watt, hvilket er imponerende set i forhold til produktets beskedne størrelse. HC 25 har desuden en integreret ionfunktion, som bl.a. sørger for at håret tørres hurtigere; der er nemlig ikke noget værre, end en hårtørrer man skal stå med i en halv time, før håret er tørt! Da det jo er en rejsehårtørrer betyder det, at den naturligvis også har voltovergang. På bagsiden af håndtaget kan du dreje på en lille knap og skifte mellem 110/120 og 220/240 volt. Dermed kan du bruge rejsehårtørreren overalt i verden! Rejsehårtørrerens ergonomiske håndtag kan desuden bukkes ind under sig selv, så den fylder mindre og er lige til at pakke i kufferten.

Krøller eller ej

Krøllet hår er mange kvinders go-to look i festlige anledninger. De store, bløde krøller er både feminint og sexet, så det er klart at man i specielle anledninger ønsker at bruge mere tid på at style sit hår. Det kan dog være en træg omgang, at skulle bruge ½ time på at lave de perfekte krøller. Men hvad hvis vi fortalte dig, at det ikke behøver at tage en halv time, at krølle sit hår til perfektion? Med krøllejernet HT 55 fra Beurer skal du kun vente 40 sekunder på at jernet er varmt og klar til brug. Krøllejernets varmeplader er bygget op som to halvcylindere, hvor håret indsættes mellem dem. Designet kommer især mellemtykt og tykt hår til gode, da klipsen på traditionelle krøllejern ikke altid er stærk nok, til at klemme fat om en tyk tot hår. Det problem undgås 100% med dette krøllejern. Krøllejernets design gør den desuden meget alsidig, når det kommer til, hvilke krøller du kan lave. Her har vi 5 forskellige bud på, hvilke krøller man kan lave:

  1. Klassiske krøller: Tag en hårsektion og før den ind mellem krøllejernets varmeplader – start tæt ved hårroden. Roter krøllejernet 360° og træk langsomt krøllejernet ned. Jo langsommere du trækker jo mere defineret bliver krøllen.
  2. Blide krøller: Lav en klassisk krølle og kør dine fingrer igennem krøllen, fra top til bund.
  3. Voluminøse krøller: Tag en hårsektion og før den ind mellem krøllejernets varmeplader – start tæt ved hårroden. Roter krøllejernet 360° og træk langsomt krøllejernet op ad. Kør blidt fingrene gennem krøllen i puffende bevægelser i en opadgående retning.
  4. Bølgede krøller: Tag en større hårsektion og før den ind mellem krøllejernets varmeplader. Nu skal krøllejernet vinkles, så spidsen peger skråt opad. Rotér jernet 360° og træk krøllejernet ned af i et lidt hurtigere tempo.
  5. Definerede bølger: Tag en sektion hår og separér den grundigt fra resten af håret. Hold fast i enden af håret og vikl nu håret rundt om krøllejernet. Hold fast i hårspidsen med to fingre i ca. 10 sekunder og slip. Pas på fingrene, når du bruger denne krøllemetode. Sørg for at have et par centimeter hår at holde på, som ikke rører krøllejernet. Du kan også eksperimentere med at tage mindre eller større hårsektioner og se hvor forskellige resultaterne bliver.

Ønsker du at have rig mulighed for at style dit hår på mange forskellige måder, kan vi anbefale vores multifunktionsstyler HT 60. Her får du hele 7 forskellige måder at style dit hår på. Ønsker du store voluminøse krøller den ene dag og glat hår den anden dag er HT 60 en smart og økonomisk alt-i-en løsning!

Glat og blankt hår

Vi kender vist alle de morgener, hvor man giver sig selv lov til lige at sove 5 minutter mere. Men straks er de 5 minutter blevet til et kvarter, og man har lige pludselig rigtig travlt. Det uglede morgenhår skal glattes, men du har simpelthen ikke tid til at stå med glattejernet, dele håret op i lag og glatte den ene tot hår efter den anden. Nu har vi et alternativ! Få glat hår i en ruf med glattebørsten HS 60 fra Beurer. HS 60 er udstyret med 40 keramisk belagte varmebørster og har integreret ionfunktion. Glattebørsten tager rigtig godt fat i håret og glatter jævnt over det hele. Hos COMACO har vi testet varmebørsten på et langt, mellemtykt hår og opnåede en perfekt glatning på kun 5 minutter!

Sådan bruger du glattebørsten: Sæt stikket i stikkontakten, tænd glattebørsten og indstil den ønskede temperatur. Temperaturen kan indstilles mellem 120-200°C. Når temperaturen vises konstant på displayet, har børsten nået den indstillede temperatur. Red nu børsten gennem håret, men gør det i et langsommere tempo, end man ville gøre med en almindelig hårbørste. Glattebørsten skal nå at være i kontakt med håret lang nok tid, til at varmen begynder at have en effekt på hårstråene. Dette opnås ikke, hvis børsten redes igennem håret i et for hurtigt tempo. En tommelfingerregel er at køre glattebørsten gennem håret i samme tempo, som du ville gøre med et almindeligt glattejern.

For at beskytte håret bedst muligt, er det vigtigt at tilpasse temperaturen til sin hårtype. Her kan du se hvilket temperaturniveau vi anbefaler til de forskellige hårtyper.

120°C-140°C: Til fint, farvet, bleget eller skrøbeligt hår
140°C-160°C: Til normalt hår
160°C-200°C: Til tykt og modstandsdygtigt hår

TIP! For at skåne håret når man bruger hårstylingsapparater med varme, anbefales det, at bruge en varmebeskyttende spray/lotion, inden man tager apparatet i brug.

Klassiske glattejern finder du også i vores sortiment. Topmodellen hedder HS 80 og er udført i et elegant og luksuriøst design. Kvaliteten er i top med titanium belagte varmeplader. Varmepladerne er fleksible, hvilket giver en bedre glatning af håret, da varmepladerne bøjer sig efter den hårsektion, der glattes, hvilket gør at hvert hårstrå glattes til perfektion. Har du et tykt og kraftigt hår, som kræver glatning ved højere temperaturer, vil det glæde dig at vide, at HS 80 kan varmes helt op til 220°C. Med ionfunktion i 2 niveauer efterlades dit hår antistatisk og glansfuldt. Kom hurtigt i gang med at bruge glattejernet! Ud over at glattejernet er hurtigt om at varme op, husker den også din indstillede temperatur fra sidste gang du brugte det. Så kan du hurtigt tænde glattejernet uden bekymringer om at skulle genindstille temperaturen.

Se også lillesøstermodellen HS 40 som har keramiske varmeplader belagt med turmalin!

Princippet bag ionteknologien

Hårtørreren blæser luft ud, som indeholder negativt ladede ioner – de kaldes anioner. Anionerne er tiltrukket af hydrogen atomerne i vandmolekylet, da disse er positivt ladede. Når anionerne kommer i kontakt med hydrogen atomerne, spaltes store klynger af vandmolekyler i mindre stykker, da hydrogen atomernes ladning neutraliseres. Neutraliseringen af hydrogen atomerne gør nemlig at bindingen imellem vandmolekylerne ophører, da der ikke længere er en elektrisk ladning, som kan binde det enkelte vandmolekyle sammen med et andet. Det vil altså sige, at en hårtørrer med ionfunktion kan tørre dit hår hurtigere end en almindelig hårtørrer uden ionfunktion. De negative ioner har en forseglende effekt på hårstråets skællag, hvilket gør at fugten indkapsles i hårstrået, og håret undgår på den måde at blive udtørret, ved brug af en ionisk hårtørrer. Forseglingen af hårstrået får desuden håret til at fremstå endnu mere glansfuldt og de negative ioner efterlader også håret antistatisk, da de negative ioner hårtørreren udsender, neutraliserer de positive ioner i håret, som forårsager statisk hår. Krus i håret undgås ligeledes, da skællaget i hårstrået forsegles af de negative ioner.

Copyright © COMACO A/S