Sådan bruger du din varmepude

  • Udgivet maj 18, 2017
  • Skrevet af Martin Hansen
Korrekt brug af varmepude

Vær god ved din varmepude

En varmepude, eller andre fleksible varmeprodukter, er helt fantastisk til smertelindring eller hvis man bare trænger til ekstra varme og velvære.
For at opnå den hurtigste opvarmning af varmepuden, skal man tænde puden på det højeste trin. Senere kan man efter behov indstille til lavere trin. Vi anbefaler dog at bruge det laveste temperaturtrin ved længerevarende anvendelse af varmepuden. En varmepude kan bruges til at give målrettet varme, både derhjemme i sofaen eller på farten, hvis man har en To Go varmepude. Varmen fremmer blodcirkulationen og afslapper musklerne. For at få mange års glæde af varmepuden er det vigtigt, at man anvender varmepuden korrekt og undgår de typiske fejl, som kortslutter og ødelægger varmepuden.
 

Må jeg folde eller krølle min varmepude?

Nej, man må ikke folde eller krølle sin varmepude. Beurers BSS sikkerhedssystem er en sikring, som afbryder elektriciteten til varmepuden hvis varmetrådene i varmepuden får et knæk, bliver foldet eller ligger tæt ved hinanden, så der opstår for meget varme. I disse tilfælde vil puden holde op med at virke. Udtryk som “sammenskudt” og “sammenfoldet”, som fremgår af manualer og indlægssedler ved produkterne, dækker netop over foldet og krøllet.

Der er 3 vigtige ting, som man skal være opmærksom på under brugen af en varmepude:
 
• Varmepuden må ikke krølles eller foldes under brug
• Ledningen må ikke krølles eller komme i klemme
• Varmepuden må ikke tildækkes uden opsyn

Varmepuden må ikke foldes, vrides eller siddes på, så puden krøller. Grunden til dette er, at når trådene i varmepuderne kommer i kontakt med hinanden (under vrid, fold eller krøl) opstår der en brandfarlig situation. For at sikre brugeren at den ikke går i brand, kortslutter puden. Vær især opmærksom på når du bruger varmepuden til lænden i en stol eller en sofa. Efter længere tids brug kan puden glide ned og blive trykt sammen. Her kan man med fordel vælge en Beurer HK 48, som er en varmepude med fyld. Den støtter i lænden og kan ikke foldes og krølles så let som de almindelige varmepuder. Hermed undgås at varmetrådene kommer i kontakt med hinanden og deraf kortslutning af puden.

Her ses et eksempel på en varmepude, som er blevet foldet og derfor holdt op med at virke:

 

Har du brug for at gøre din varmepude “mindre” til eksempelvis dit knæ, anbefaler vi en Beurer HK 55, som er den eneste varmepude, der må foldes under brug.
 

Må jeg skifte ledning på mit varmeprodukt?

Man må ikke skifte eller bytte rundt på ledningerne mellem nye og gamle varmeprodukter.
Hvis der er sket en kortslutning inde i sengevarmeren, springer den fejlstrømssikring, som er integreret i regulatoren (ledningen). Hvis man får en ny sengevarmer og sætter den nye regulator til den kortsluttede sengevarmer, springer fejlstrømssikringen i den nye regulator.
 

Hvornår må jeg pakke mit varmeprodukt væk?

Når produktet er varmt er elektroderne mere skrøbelige end når de er kolde. Derfor må man først folde produktet sammen når det er afkølet. Vi anbefaler at man lader produktet køle af i minimum 15 minutter efter endt brug før, man folder det sammen.

Dette er gældende for varmepuder, sengevarmere, varmeplaid og fodvarmere.
 

One thought on “Sådan bruger du din varmepude

Comments are closed.